Leedu siseminister Agnė Bilotaitė nimetas skandaalseks mõnede seimi liikmete osalemist rahutustes. Bilotaitė sõnul on see riigivastane tegevus ja parlamendiliikmetel tuleb selle eest vastust anda, vahendab LRT.

„Ma pean skandaalseks, et selles riigivastases tegevuses osales aktiivselt ka teatud osa seimi liikmetest. Me nägime seda eile, nägime nägusid ja ma arvan, et sellele tuleb anda vastav hinnang,” ütles Bilotaitė eile.

Bilotaitė ei maininud konkreetseid nimesid, aga meediakanalid näitasid näiteks skandaalset seimi liiget Petras Gražulist.

Bilotaitė ütles, et hinnangu sellele tegevusele annavad vastavad ametkonnad ja parlamendiliikmetel tuleb vastutus võtta.

„Nad tegutsesid riigi vastu, rahva huvide vastu, kes nad valis,” ütles Bilotaitė pressikonverentsil.

Bilotaitė kordas, et leiab, et nende rahutuste kokkulangemine rahutustega Rūdninkai migrandilaagris ei ole juhus, vaid hästi planeeritud ja koordineeritud aktsioon riigi vastu ning osa hübriidsõjast.

Leedu ühiskondliku julgeoleku teenistuse ülem Ričardas Pocius ütles, et samad inimesed, kes veidi varem provotseerisid rahutusi Rūdninkais, korraldasid rahutusi ka seimi juures. Just selles näeb ühiskondliku julgeoleku teenistus alust nende sündmuste seostamiseks.