Esimesena levitas seda kuulujuttu otse-eetris Leedu perekondade marsi korraldaja ja traditsiooniliste perekondade kaitse aktivist Antanas Kandrotas.

„Pärast seda, kui politseinikud tabasid pisargaasiga talle suhu, tehakse naisele kunstlikku hingamist,” ütles Kandrotas.

Seejärel hakkas kuulujutt levima Facebookis, kirjutati kliinilisest surmast ja edasi juba ka päris surmast.

Leedu Delfi võttis ühendust politseiameti esindaja Revita Janavičiūtėga, kes kinnitas, et politseil ei ole mingeid andmeid surmajuhtumi kohta rahutuste ajal.

Haigla esindaja Dalia Smagurauskaitė ütles, et neile toodi sündmuskohalt 17 inimest.

„Kõik nad pöördusid meie poole pärast ebaoluliste vigastuste saamist, kedagi ei hospitaliseeritud. Rohkem sellist informatsiooni me ilma patsientide kirjaliku nõusolekuta anda ei saa,” ütles Smagurauskaitė.

Rahutuste käigus sai kannatada ka 18 korralvalvurit (12 politseinikku ja kuus ühiskondliku julgeoleku teenistuse töötajat).

Ühiskondliku julgeoleku teenistuse ülema Ričardas Pociuse sõnul on ühel töötajal kerge käevigastus, teisel mõranes jalaluu, kolmas sai plahvatuses põrutada ja neljas sai plahvatuses jalavigastuse. Veel kaks otsisid eile hommikul abi pisargaasimürgituse tõttu.

Politseinikud tõsiseid vigastusi ei saanud.

Vahistati 26 inimest, aga nende arv võib veel kasvada.