Eelmisel nädalal tehti Eestis 26 106 esmast kaitsesüsti. Üle 70-aastaste (k.a) inimeste seas on vähemalt ühe vaktsiinidoosi saanud 70,1 protsenti.

Vaktsineerimiskavas seatud eesmärk on vaktsineerida vähemalt ühe doosiga 70 protsenti Eesti täisealisest elanikkonnast 22. septembriks. Arvestades tänast vaktsineerimistempot, on seatud eesmärk COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühma juhi Marek Seeri hinnangul saavutatav.

„Soovin südamest tänada meie tervishoiutöötajaid, riigiasutusi, eraettevõtteid, kohalikke omavalitsusi ja kõiki teisi, kes on üle poole aasta vaktsineerimisse panustanud. Teie pingutused ja pikad töötunnid on aidanud hoida ühiskonda avatuna ka deltatüve kiire leviku ajal," ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

"Võimalused end COVID-19 vastu kaitsesüstida on oluliselt laienenud ning meil tuleb aktiivselt edasi pingutada, et Eestimaa inimesed saaksid raske haiguse vastu kaitstud,“ lisas Kiik.

Tänahommikuse seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 675 335 inimest. Vaktsineerimiskuur on lõpetatud 585 918 inimesel.