Tartumaal elav Delfi lugeja soovis saada Jansseni ühedoosist koroonavaktsiini, ent maakonnas ei pakuta Janssenit. Sotsiaalministeeriumi kommunikatsiooninõunik Gea Otsa selgitas, et Janssenit ongi hetkel väga vähe saada, sest seda tuleb Eestisse kordades vähem kui teisi vaktsiine. Otsa sõnutsi on tootjal suured tarneraskused: eelmisel nädalal lubatud 8000 doosi jäi sootuks tulemata, üle-eelmisel nädalal saabus 16 000 doosi asemel kõigest 4800.

Otsa nentis, et tervishoiuteenuse osutajad esitavad ise haigekassale tellimuse, milliseid vaktsiine ja kui palju nad soovivad. Vastavalt sellele täidetakse ka tellimused. Otsa tõdes, et kõiki Jansseni tellimusi ei ole aga võimalik teostada ning seda tüüpi vaktsiini pakutakse eelkõige kohtades, kus on keeruline teist doosi süstida, näiteks kui kaitsepoogitakse kodudes, laevadel või mõnedel mobiilsetel üksustel.

Ta lisas, et digiregistratuuris on praegu vabu aegu Jansseni vaktsiini saamiseks Ida-Virumaal, kus tellitud doosid pole veel otsa saanud. Kui inimene soovib vaktsiinikuuri võimalikult kiiresti läbida, siis tuleks Otsa sõnul praegu valida Moderna vaktsiin, millel on kahe doosi vaheline periood neli nädalat.

Siit saab vaadata, missuguseid vaktsiine erinevad tervishoiuteenuse pakkujad võimaldavad.