„Miks ma otsustasin valimistele minna? Rakendamist vajavad veel paljud projektid ja ülesanded, mis on peaaegu poole aasta jooksul minu äraoleku tõttu pooleldi pooleli jäänud," põhjendas Jevgrafov RusDelfile tagamaid, mis põhjusel ta tänavu taaskord linnavalitsusse otsustab kandideerida.

Meeldetuletuseks: Jevgrafov hääletati Narva linnapea ametist maha 2020. aasta novembris, mil tema asemele asus Sotsiaaldemokraat Katri Raik.

“Kõik protsessid on peatunud. Oleme pool aastat tagasi rullunud - kui poleks olnud linnavolikogus võimupööret, oleksime need lõpetanud. Mul on soov alustatu lõpetada ja töötada linna heaks. Kõige tähtsam on see, et minu meeskonnas on inimesi, kes vastutavad oma sõnade eest, vastutavad oma otsuste eest, tahavad töötada linna heaks. Sellegipoolest peame Narvas tööd tegema ja las poliitilised mängud jäävad riigikogusse," ütles parteitu Aleksei Jevgrafov.

Valimisliidu registreerimine leiab aset 18. augustil, nimeks saab "Elagu Narva". Kes meeskonnas on, seda Jevgrafov ei avaldanud.

“Kui kandidaadid tahavad, saavad nad seda teha enne 18. augustit," märkis linnapeakandidaat. Ta lisas, et ise ta nimesid kuni selle kuupäevani avaldada ei kavatse. "Ootame kõigi poliitiliste jõudude esindajaid, kandidaatide registreerimine jätkub ka pärast 18. augustit ."

Värsket verd

Jevgrafov sõnas valimisliidu ideelist poolt kirjeldades järgmist: tema jaoks on peamine, et inimesed jagaksid valimisliidu nägemust linna arengust.

"Olen praktikute toetaja - vajame inimesi, kes teaksid, kuidas linnas edukalt töötada. Me ei kutsu inimesi teistest linnadest, kuna mulle tundub, et linnavolikogus peaks olema kohalikke inimesi, kes tunnevad linna seestpoolt. Loomulikult on vaja värske vere juurdevoolu, praktika näitab, et pärast valimisi uueneb linnavolikogu koosseis 30 protsenti. Kui peale sügisel toimuvaid valimisi see uueneb vähemalt 50 protsenti, olen rahul," tõdes Jevgrafov.

Poliitika põhieesmärkidest tõi ta välja järgmised: „Me tahame, et linn oleks just narvalaste jaoks, et nad tahaksid siin elada, me tahame, et linnaelanikel oleks mugav. Narva peaks hõivama Eesti kaardil märkimisväärse koha."

Jevgrafovi sõnul on valimisliidul plaane palju.

"Esiteks on linnas alanud üldplaneeringu väljatöötamise protsess. See on ülimalt tähtis - planeerimine määrab linna arengu vektori. Teiseks peame tugevdama sotsiaalset kaitset," sõnas ta. "Lisaks puudub ööpäevaringne hambaravikabinet, plaanime seda parandada. Kolmandaks on oluline koostöö korteri- ja garaažiühistutega ning nende toetamine. Peame parandama linnamajandust. Lisaks ei unusta me linna kultuuri- ja spordiarengut: on vaja lõpetada Kreenholmi staadioni ehitus, luua kaasaegne treeningkompleks. Lisaks sellele siis ka raekoja rekonstrueerimine, promenaad, võimla ehitamine."

Taustast

Aleksei Jevgrafov taandati Narva linnapea ametist möödunud aasta sügisel, mil tema umbusaldamise poolt oli 31st volikogu liikmest 17. Meeri koha võttis seejärel sisse Sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuuluv Katri Raik.

Jevgrafov on eelnevalt märkinud, et erakonnatuna oleks ta olnud valmis kandideerima tänavustel KOV-valimistel Keskerakonna nimekirjas, ent nemad polnud teda enda hulka tahtnud.

Jevgrafov pole ainus, kel plaanis Narvas eraldi nimekirjaga kohalike otsustajate etteotsa jõuda. Kuigi algselt oli Katri Raigil plaanis kohalikele valimistele vastu minna ühes Keskerakonnaga, siis nüüd on teada, et praegune meer kavatseb samuti omaenese valimisnimekirjaga valimistel hääli püüdma asuda.

Narva linnavalitsuses on ta töötanud alates novembrist 2017, mil Jevgrafov asus täitma kohuseid Narva abilinnapeana linnamajanduse alal. Linnapeaks sai ta aastal 2019, ent 1,5 aasta pikkuse töö järel tuli tal umbusaldamise tõttu amet maha panna. Alates 16. detsembrist 2020 kuni 10. märtsini 2021 oli ta Narva haigla juhataja.