40-aastane kahtlusalune läks esmaspäeva hommikul Vendée sandarmeeriasse ja tunnistas, et tappis preester Olivier Maire’i. Ohvitserid läksid mehe antud aadressile ta sõnu kontrollima ja leidsid paavsti laiba, vahendab The Guardian.

Eelmise aasta juulis süütas põgenik Nantese'i linnas katedraali. Tuli hävitas kirikuoreli ja lõhkus suured klaasaknad. Pärast kuritegu peeti meest paar kuud kinni, ent lasti siis kohtuotsuse langetamiseni tingimisi vabadusse. Otsust pole siiani langetatud ning Maire oli mehele juba mitu kuud kirikus peavarju pakkunud.

Siseminister Gerald Darmanin sõnas Twitteris, et juhtunu on traagiline ning ta suundub parajasti sündmuskohale.

Tapmise põhjus pole teada, ent politsei sõnul ei ole alust arvata, et kuritegu oleks seotud terrorismiaktiga.

Juhtunu suurendab lõhesid valitsuse ja paremäärmuslaste erakonna vahel. Paremäärmuslaste juht Marine Le Pen sõnas, et juhtumist peaks kinni haarama ja sellel pikemalt peatuma. Le Peni sõnul võib Prantsusmaal „olla illegaalne sisserändaja, süüdata katedraal, mitte saada välja visatud ja siis sooritada preestri mõrvamise läbi teine kuritegu“. Immigratsioon on tõenäoliselt Prantsusmaal järgmise aasta presidendivalimiste ajal üks olulisim arutluskoht.