Qvalitase arstikeskuse meditsiinivaldkonna projektijuht Serli Raudseping sõnas Delfile, et möödunud nädalavahetusel vaktsineeriti Lasnamäel üle pooletuhande inimese. "Vaktsineerimisbuss oli Linnamäe Maxima parklas. Vaktsineerisime Jansseni ja Pfizer-BioNTech Comirnaty vaktsiinidega."

Tema hinnangul käivad vaktsineerimas nii eesti- kui ka venekeelse kodukeelega inimesed. "Käib nii neid, kes kuulevad vaktsineerimisvõimalusest esmakordselt, kui ka neid, kes teavad ammu, kuid on vaktsineerimise kasuks otsustanud alles nüüd, mil punkt on nende kodu juures."

"Mitmed külastajad soovivad veel küsimustele vastuseid, käivad ühel ja teisel päeval mõtteid vahetamas ja alles kolmandal tulevad vaktsineerima. Paljudes küsimustes saame inimesi nõustada vaktsineerimispunktis, ent mitmel puhul oleme patsiendi esmalt suunanud enda raviarsti jutule."

Vaktsineerimisbussis töötab kolm õde, kes valmistavad vaktsiine ette, vaktsineerivad ning nõustavad. Lisaks kaks registraatorit, kes registreerivad vastuvõtu ning määravad vajadusel ka teise doosi aja. Teise doosi aeg määratakse neile, kes pole koroonaviiruse haigust läbi põdenud.

Lisaks on meeskondi toetamas vaktsiinide sisestaja, kes tihti töötab distantsilt. Sisestaja töö puhul on oluline kiirus ja täpsus, sest tänu temale jõuavad Qvalitase vaktsineerimispunktist vajalikud andmed juba järgmiseks tööpäevaks digilukku.

Lisaks on abis ka bussijuht, punkti eest vastutav meedik, vabatahtlikud ning IT-tugi, et süsteemid alt ei veaks. Töö toimivuse aluseks ongi tubli ja tihe meeskonnatöö ning hea kommunikatsioon Haigekassa ja piirkondlike asutustega, kes meid parasjagu vastu on võtmas.

Raudseping jagas, et suurest meeskonnast hoolimata tuleb ette ootamatusi.

"Kindlasti väärib esile tõstmist möödunud nädalavahetuse näitel see, et tõsiseid huvilisi ei heiduta ka karmimad ilmastikuolud. Meenub ka seik pühapäeva hommikust, kus üks meesterahvas oli juba varakult kohal ning ootas vaktsiinisüsti. Et aega peletada ja aidata vaktsineerimispunktil töödega kiiremini alustada otsustas mees ise käed külge panna ning abistas telgi paigaldamisel ning toolide ja laudade sättimisel. Suur tänu sellele härrasmehele!"

Qvalitase buss teeb Lasnamäel järjestikku tööd alates 4. augustist kuni 19. augustini. Kui bussiaegu ei jaksa oodata, saab paralleelselt registreerida end digiregistratuuris