„Me ei šantažeeri kedagi, me ei ähvarda kedagi. Teie panete meid sellistesse tingimustesse, et me oleme sunnitud reageerima ja me reageerime. Vabandage, nagu saame ja nagu oskame... Oma võimaluste piires me reageerime,” ütles Lukašenka, vahendab Interfax.

Lukašenka sõnul peavad Ukraina eriteenistused andma vastuse küsimusele, kes tappis Valgevene Maja Ukrainas (BDU) juhi Vitali Šišovi, kes leiti 3. augustil Kiievi pargis pooduna.

„Šišov viibis Ukrainas. Ja teda toetasid Ukraina eriteenistused. Te ju teate, millega ta tegeles. Ta oli teie territooriumil... Teie palun tegelege sellega ja andke meile vastus, kes poos, kuidas poos üles Valgevene kodaniku,” lausus Lukašenka.

Lukašenka märkis, et ei maksa süngestada Valgevene ja Ukraina vahelisi suhteid igasuguste feikide ja jälkustega.

„Näe Šišov... kes ta üldse on minu ja Valgevene jaoks? Ta oli meie jaoks lihtsalt mitte keegi. Milline hullumeelne Valgevenes võtab kätte ja läheb teda üles pooma? Ainult kui seal on mingid arveteõiendamised. Elementaarne – poodi üles üks, homme tuleb samasugune teine. Kõiki ju üles ei poo, see on rumalus. Milleks kõik see Ukrainas üles puhuda?” küsis Lukašenka.

Lukašenka puudutas ka Poolas varjupaiga saanud Valgevene olümpiasportlase Krõstsina Tsimanovskaja teemat. Lukašenka sõnul ei langetanud Tsimanovskaja otsust iseseisvalt.

„Ise ta seda teinud ei oleks, kui teda poleks juhitud,” lausus Lukašenka.

Sealjuures märkis Lukašenka, et Tsimanovskaja sai oma spordialal 36. koha „ja rohkem pole vaja enam millestki rääkida”.