Nimelt taheti 200 meetri sprinter Tsimanovskaja pärast sotsiaalmeedias avaldatud kriitikat sunniviisiliselt koju saata - naine kritiseeris avalikult Valgevene kergejõustikuliitu, mis registreeris sportlase teatejooksuvõistlusele ilma sportlase enese teadmiseta. Tsimanovskaja sõnul kartis ta, et tema elu võib koju naastes olla ohus.

Kolmapäeval lendas Tsimanovskaja Valgevene asemel Poolasse - seal anti talle humanitaarviisa. Sportlase sõnutsi on ta Varssavis õnnelik, kuna tunneb end turvaliselt.

Tsimanovskaja pole oma kriitikanooltega üksi. Ta oli kõigest üks paljudest, kes peavad riigi suunas avaldatud kriitika tõttu seljatagust närviliselt valvama. Muuseas kuuluvad sellesse kampa ka paljud teised Valgevene sportlased, ent nood juba sootuks teistlaadi põhjusel -  nende allkirjastatud avalikus pöördumises kutsuti valitsust üles korraldama uusi valimisi ja vabastama poliitvange. Tsimanovskaja ise pole eelnevalt võimuvastasusega silma paistnud: tema abikaasa väljendas just hiljuti seisukohta, justkui sel paaril pole opositsiooniga mitte mingisugust tegemist. "Oleme lihtsalt tavalised spordiinimesed, oleme lihtsalt spordile pühendunud ja meid ei huvita opositsiooniliikumine," on märkinud Arseni Ždanevits, Tsimanovskaja abikaasa.

Mis neid kõiki ees võib oodata? Möödanikust nähtuvalt tasub karta nii oma positsiooni kui elu pärast.