38- aastane tuletõrjuja sai telegraafiposti kukkumise tõttu raske peatrauma ning suri selle tagajärjel, vahendab The Guardian. Üle riigi on vähemalt 20 inimest põlengus saadud vigastuste pärast esmaabi kutsunud, seal hulgas kaks tuletõrjujat, kes on nüüd intensiivravi osakonnas.

Põlengu algul püsis tuli Ateena põhilise veehoidla juures, ent leegid hakkasid lähenema ühele Ateena viimasele alles jäänud suurele metsale, Mount Parnitha rahvuspargile.

Teine tulekahju toimus Mani poolsaarel. Ida- Mani aselinnapea Eleni Drakoulakou palus meeleheitlikult, et saarele rohkem kustutuslennukeid saadetaks. Naine rääkis Kreeka Rahvusringhäälingule LRT, et 70% piirkonnast on juba hävinud.

Põrgulikud tulekahjud, mis tuule tõttu pidevalt suunda muutsid, on Kreekale üle jõu käima hakanud. Riigile on appi tulnud tuletõrjujad Prantsusmaalt, Küproselt, Ukrainast, Horvaatiast ja Rootsist. Täna saabuvad Kreekasse ka abijõud Šveitsist ja Rumeeniast.

Kreeka tsiviilkaitse juht Nikos Hardalias ütles, et tuletõrjujad seisid sel nädalal silmitsi „enneolematult raskete“ tingimustega. Nädala jooksul toimus Kreekas 154 põlengut, 64 neist ei õnnestunud päästjatel kustutada.