4. augustil võtsid piirivalvurid kinni 12 inimest, kes salaja Läti ja Valgevene vahelist piiri ületasid, vahendab Leedu Delfi. Kaks illegaalset piiriületamist toimus ka 5. augustil. Kõik kinnipeetud olid Iraagi kodanikud.

Kohalike sõnul võeti neli immigranti kinni Skrudaliena piirkonnas Varpenė bussipeatuses ja 12 immigranti, kes püüdsid Lätti jõuda täispuhutaval paadil, tabati Lupandi külas.

Kõikide juhtumite puhul algatati tahtliku ebaseadusliku piiriületamise eest kriminaalasi.

Piiririkkujaid majutatakse Lätis Daugavpilsi ja Mucienikai immigrandikeskustes.

Seni oli Läti ja Valgevene vahelisel piiril 27 ebaseaduslikult piiri ületanud inimest kinni peetud. Paari päevaga kasvas see number poole võrra – nüüd on neid inimesi 55, nende hulgas 51 Iraani kodanikku, üks Süüria kodanik, üks Sri lanka, üks India ja üks Valgevene kodanik.
Läti on tugevdanud piirivalvet ning riiki abistab Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Amet (Frontex).

Läti kaitseminister Artis Pabrikas sõnas reedel BNS uudisteagentuurile, et Leedule sarnase immigratsioonikriisi vältimiseks tuleb piiri turvameetmeid tõhusamaks muuta. Pabrikase sõnul plaanib riik kasutusele võtta tehnoloogilised meetmed, et piiri ebaseaduslikku ületamist ennetavalt takistada. „Piiririkkujatele tuleb selgelt märku anda, et nad ei ole siin soovitud. Neil ei tohi lasta piiri ületada.“ lausus Läti kaitseminister.

Immigrandid püüavad ka Poola piiri ületada

Ametnike teatel tabati reedel Poola- Valgevene piirilt 71 piiririkkujat. Palenkė Voivodeshipi piirivalveühenduse esindaja Katarzyna Zdanowiczi sõnul olid immigrandid suure tõenäosusega Afganistani kodanikud. Nad peeti kinni Novy Dvori piiripunktis. Palenkė provintsi piirivalvurite andmetel on sel aastal tabatud 522 ebaseaduslikult Poola-Valgevene piiri ületanud immigranti.