1. augusti õhtul läks Delhis üheksa-aastane tüdruk perele veepumbast vett tooma. Et joogivesi külmem oleks, kõndis ta krematooriumi kõrval asuva veejahuti juurde. Koju ta enam ei jõudnud. Krematooriumi preester saatis juba murelikuks muutunud emale sõna, et tüdruk on elektrijuhtmele astumisest elektrilöögi saanud. Kui ema sündmuskohale kiirustas, leidis ta enda sõnul lapse kehalt vägivalla tundemärgid, vahendab Guardian.

„Tema käed olid marraskil, ühelt käelt koorus nahka maha. Ta huuled olid sinakad ja mustad. Ma avasin pisut ta suud, tema hambad olid hakanud siniseks ja mustaks muutuma. Ta silmad olid kinni, juuksed sassis ja riided märjad. Ta lamas krematooriumi sees pingil.“ kirjeldas ema.

Ema sõnas, et hoolimata tema protestidest lapse isa ära oodata ja täpne juhtunu välja selgitada, viisid mehed kiiresti surnurituaalid läbi ja süütasid lapse keha põlema. Enne, kui lapse isa saabus ja sündmuskohale veidi rahvast kogunes, olid kohale jõudnud kaks politseinikku, ent kahe pealtnägija tunnistusel ei takistanud nad ema tahte vastast tuhastamist. Mõned pealtvaatajad hakkasid aga preestrit peksma ja vägistamises süüdistama.

Tüdruku vanemad viidi politseisse, kus neid peeti kinni järgmise päeva õhtuni. Ema sõnul hoiti neid abikaasaga eraldi ruumides, peksti, hirmutati ja püüti mõjutada tunnistama, et laps suri elektrilöögi tagajärjel ja et teda ei vägistatud.

Nüüdseks on politsei öelnud, et juhtunu kohta on algatatud uurimine ja need neli meest on arreteeritud. Mehi süüdistatakse vägistamises, mõrvas ja valetunnistuse andmises. Politsei eitas perekonna hooletusse jätmist ja halvasti kohtlemist.

Aktivistide sõnul püüavad kohalikud võimud sääraseid juhtumeid maha vaikida. Sarnane kuritegu toimus eelmisel aastal Uttar Pradeshi osariigis, kus politsei ei nõustunud 19-aastase tüdruku grupivägistamises osalejatele süüdistust esitama, ehkki ohver salvestas oma tunnistuse videole. Vägistatud tüdruk suri hiljem haiglas vigastustesse. Kahtlused võimuorganite kallutatuse osas süvenesid, kui perekond politseid surnukeha kiirelt öö varjus krematooriumisse toimetamises süüdistas. Vägistamise tõttu surnud tüdruku pere ootab endiselt kohtuprotsessi.

Opositsioonirühmitused, organisatsiooni Dalit liikmed ning noorte ja soolise võrdõiguslikkuse eest võitlevad aktivistid mälestavad üheksa-aastast tüdrukut küünlavalgel ning korraldavad „rahva tütre jaoks õiglust“ nõudes osariigi parlamendi juures proteste. Loosung „Õiglus rahva tütrele“ on inimestele tuttav, kuna seda korratakse iga sarnase brutaalse rünnaku järel.

Suletud väravatega krematooriumi kaitses neljapäeval kaks tosinat turvajõudu. Veejahuti ja tuleriit on politseilindiga piiratud. Tüdruku perekond on Delhi politsei peakorteri juures asuvale teele, vaid mõnesaja meetri kaugusele kuriteopaigast üles seadnud protestitelgi. Telk ei asu kaugel ka pühamust, kus ema ja tütar varem almust kerjasid.