Intsident jäädvustati 5. augustil Tallinnas, tipptunni-aegsel Pärnu maanteel. Videost nähtub, kuidas bussifirma MK Autobuss kirjadega väikebuss eirab täielikult kahte järjestikkust keelavat foorituld, esimese puhul jääb napilt puudu kokkupõrkest Järvevana tee poole pöörava sõidukiga. "Videost näha millise bussifirmaga ei soovita sõita. Lihtsalt jõhkralt eiratakse punast tuld ja seda kaks korda järjest!" kirjutab video saatnud hämmeldunud lugeja.

"Väga kahetsusväärne tegu juhi poolt mida ei saa kuidagi aktsepteerida," sõnas video peale Aktsiaselts MK Autobuss omanik ja juhatuse liige Margus Korka.

Ka MK Autobussi veokorraldaja Tair Tederi sõnul ei ole selline liikluskäitumine ühele ühistranspordifirmale kohane. "Väga kahetsusväärne, et selline juhtum on toimunud ja vabandame."

Teder kommenteerib, et liiklusreegleid eiranud bussijuht saab võimaluse videosalvestisega tutvuda ning tal lastakse kirjutada seletuskiri. Seletuskirja põhjal otsustatakse, milliseid distsiplineerivaid sanktsioone tema suhtes rakendatakse. Meenutuseks: kui MK Autobussi sõsarfirma, samuti Margus Korka juhitud M. K. Reis-X OÜ bussijuht paistis mõne aasta eest silma pooltki mitte nii ohtliku, kuid väga küsitava käitumisega, vallandati ta koheselt.

Kas ohtlikke manöövreid sooritanud buss vedas reisijaid?

Bussifirma veokorraldaja Tair Teder ütleb, et videos nähtud buss oli oma sõidu lõpetanud. Küll aga ei välista ta, et bussi pardal võisid viibida kliendid, keda bussijuht veel lõpp-peatuse järgselt transportis. Konkreetset vastust, kas bussi pardal viibis peale bussijuhi veel kedagi, Teder ei anna - see selguvat pärast bussijuhilt seletuste pärimist.

Delfi lugeja saadetud videost paistavad üpris selgelt kahe reisija käsivarred. Bussifirma sõnul saavad nad konkreetse vastuse - kas bussis viibisid reisijad või mitte - anda pärast bussijuhiga vestlemist.

Kuna tegu oli tellimussõiduga, keeldub bussifirma konfidentsiaalsusele rõhudes mainimast, kust kuhu ja mis graafiku alusel väikebuss teel oli. Seetõttu on raske kontrollida, kas bussijuht sooritas ohtlikke manöövreid oma "vabast ajast" või seadis käitumisega ohtu ka bussifirma teenuseid kasutanud kliente.

MK Autobuss AS on 1992. aastal asutatud reisijateveoga tegelev ettevõte, mis teenindab lisaks tellimusvedudega ka mitut kommertsliini. Firma marsruutide hulka kuuluvad muuseas mitu Tallinn-Narva ja Tallinn-Võru liini ning enam kui tosin liini Pärnu maakonnas.