Eelmisel nädalal kasvas haigestumus koroonaviirusesse kõigis Eesti maakondades. 30. nädala jooksul lisandus 1246 haigusjuhtu.

Terviseameti andmetel on tänaseks päevaks on Eestis koroonaviirusesse nakatunud 133 771 inimest. Korduvnakatunud isikuid on Eestis 80 ehk 0,06%. Korduvnakatunuteks peetakse neid, kelle kahe positiivse koroonatesti vahe on olnud enam kui 180 päeva.

Terviseameti meediasuhete spetsialisti Kirsi Pruudli sõnul lisandub korduvnakatunuid nädalas vaid paar tükki. Sel nädalal on andnud positiivse koroonatesti üks varasemalt COVID-19 läbi põdenud isik.

Haiglaravi on korduvnakatunutest vajanud vaid üks isik. 5. augusti seisuga oli lõpetatud 8233 COVID-19 haigusjuhtumit 7865 inimesega.

Terviseameti peadirektor asetäitja Mari-Anne Härma on varasemalt selgitanud “Aktuaalsele kaamerale” antud intervjuus, et koroonaviirusega uuesti nakatumine tuleneb asjaolust, et viirused aja jooksul muteeruvad. Viiruste geenide järjestus võib muutuda, mistõttu võib inimene viiruse suhtes uuesti vastuvõtlik olla. Lisaks mainis Härma antud intervjuus, et koroonaviiruse immuunsus ei pruugi kesta kauem kui kuus kuud.