Meediaettevõtte president Jeff Zucker teatas vallandamisest töötajaskonnale teisipäeval saadetud memos, kus tuletas meelde, et vaktsineerimine on kohustuslik siis, kui on võimalik, et puututakse kokku teiste töötajatega – ka väljaspool kontorit, vahendab Guardian. „Olgu selge, et meil kehtib selles suhtes nulltolerants,“ kirjutas Zucker.

Memo jagas esimesena avalikkusega meediareporter Oliver Darcy, kes postitas kirja sisu Twitterisse. CNN ei avalikustanud vallandamise detaile ega endiste töötajate ametit.

Enamik CNN-i kontoreid on uuesti avatud ning Zuckeri sõnul on üle kolmandiku uudistetoimetusest tööle saabunud. Hetkel loodetakse vaktsineerimisel inimeste aususele ja puhtale südametunnistusele, kuid see võib varsti muutuda.

CNN-i juht sõnas, et maskide kandmine on kohustuslik Atlanta, Washingtoni ja Los Angelese kontorites. Ka kontorites, kus maski kandmine kohustuslik pole, võivad inimesed end seda kandes mugavalt tunda ega pea kolleegide kriitikat kartma, ütles Zucker.

Juhi saadetud memo teatas ka, et 7. septembriks planeeritud üleettevõtteline kontorite avamine lükkub vähemalt oktoobri algusesse. Teised meediaorganisatsioonid teevad koroonaviirusesse nakatumiste tõusu tõttu sarnaseid otsuseid.