Reklaam, kus ema Juma, tema tütred Mila ja Alina ning Alina tütruksõber Ksjuša osalesid, on tekitanud rahvusvahelise skandaali, vahendab Guardian. Klipis ütles perekond, et naudib VkusVilli onigiri riisipalle ja hummust. Pärast seda, kui reklaami läks eetrisse, pidi pere taluma küberkiusamist ja tapmisähvardusi.

„Kahjuks oleme VkusVilliga seotud keerulise olukorra tõttu jäänud töö ja koduta,“ kirjutas Mila Instagramis rõdult pildistatud Hispaania vaadet kujutava pildi alla. „Praegu peame end perega Barcelonas sisse seadma. See on meie jaoks keeruline aeg ja vajame sõpru,“ jätkas ta. „Ehk saavad teie sõprade sõbrad või nende sõbrad meil Barcelonas uut elu alustada aidata.“

Venemaal, kus võeti 2013. aastal vastu geipropaganda keelustamise seadus, reageerisid inimesed reklaamile maruvihaselt. VkusVill eemaldas kiiresti originaalreklaami ja asendas selle heteroperekonda kujutavaga. Ettevõte vabandas reklaami eest avalikult ja ütles, et „algne reklaam tegi suurele hulgale meie klientidest ja töötajatest haiget“.

BBC teatel kirjeldas perekond kohutavat kohtlemist YouTube’i intervjuus, mis salvestati vahetult enne Hispaania lennukile minekut. Nad rääkisid youtuber Karen Šanjaniga, kes arutleb oma kanalil LGBT-ga seotud teemade üle.

Pärast algse reklaami eetrisse laskmist tänas Juma VkusVilli oma Instagrami lehel, kirjutades: „Ehk on meie perekonna jaoks kõige tähtsam hoolimine ja aktsepteerimine.“ Mõned päevad hiljem nimetas ettevõte reklaami „veaks“ ja „märgiks teatud töötajate ebaprofessionaalsusest“.