Temperatuur üle 40 kraadi ja tugev tuul on viimastel päevadel õhutanud Kreeka erinevates osades üle 150 maastikupõlengu, vahendab Reuters.

„Lõputa luupainaja,” kirjutas eile ajaleht Eleftheros Typos oma esiküljel. „Igal pool põleb,” teatas vasakpoolne leht Avgi.

Ateena-lähedasel Evia saarel on alates teisipäevast evakueeritud üle tosina küla. Rannalt on meritsi päästetud umbes 85 inimest. Põlengu suits pimendas Ateenas taeva.

Täna evakueerisid võimud Evial veel inimesi. Häiret anti kirikukellade abil. Kustutustöödega tegeles üle 170 tuletõrjuja 52 autot ja kuus lennukit.

Täna evakueeriti külasid ka Peloponnesose poolsaarel, kus tuli lõõmas antiikaja olümpiamängude toimumiskoha lähedal. Sealsed mälestised jäid siiski tulest puutumata, teatasid võimud.

„Meie jõud pidasid kogu öö lahingut ... et hoida alles arheoloogiamälestist ja linna,” ütles Kreeka tsiviilkaitseminister Michalis Chrisochoidis riigitelevisioonile.

Koht, kust olümpiatuli alustab oma teekonda tänapäeva mänge võõrustavasse linna, on üks Kreeka külastatavamaid turimisatraktsioone.

Abijõud saabusid Kreekasse Küproselt ja Prantsusmaalt ning oodata on kaht lennukit Rootsist.

Põleng, mis ähvardas teisipäeval Ateena põhjapoolseid eeslinnu, on nüüd kontrolli all, aga kustutustööd jätkuvad.