Leiti, et Cuomo on ahistanud praegusi ja endisi osariigi töötajaid ning mitmeid naisi väljaspool osariigi valitsust, teatas James, kelle ametkond avaldas juurdluse kohta pika aruande, vahendab CNN.

James ütles eile, et Cuomo tegeles soovimatu ja vastastikuse nõusolekuta puudutamisega ja tegi seksuaalse alatooniga vihjavaid märkusi. Jamesi sõnul tekitas Cuomo käitumine naiste jaoks vaenuliku töökeskkonna.

Cuomo sattus kohe juhtivate demokraatide, sealhulgas USA presidendi Joe Bideni, esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi ja New Yorgi osariigi senaatorite kasvava surve alla tagasi astuda.

Kuberner eitas aga süüdistusi. „Ma tahan, et te saaksite otse minult teada, et ma ei ole kunagi kedagi sobimatult puudutanud ega teinud sobimatuid seksuaalseid lähenemiskatseid,” ütles Cuomo.

Peaprokuröri juurdlusaruandes on juttu 11 naise süüdistustest. Uurijate sõnul on need kõik usutavad.

Uurijate sõnul Cuomo eitamistel aga usutavus puudub ning kogutud tõendid kaaluvad need üles.

Uurijad rääkisid 179 isikuga ja vaatasid läbi 74 000 ühikut tõendeid, teatas James, kelle sõnul maalisid need tõendid sügavalt häiriva, aga selge pildi.

Cuomo käitumist kirjeldati korduvalt seadusevastasena. Siiski ei jõuta aruandes järeldusele, et peaks esitama kriminaalsüüdistuse.

Üks anonüümne osariigi töötaja rääkis, et Cuomo pani oma käe tema tuharatele, patsutas neid ja pigistas ühel üritusel 2019. aasta septembris, kus ta oli kõne pidanud.

Teine süüdistaja, Anna Ruch, sai 2019. aasta septembris kubernerilt soovimatu suudluse põsele.

Anonüümne tööalane assistent rääkis uurijatele, et Cuomo puudutas ja pigistas tema tuharaid, kui nad embasid. Samuti küsis Cuomo naiselt korduvalt, kas ta on petnud või petaks oma meest, ja palus leida talle tüdruksõber.

Juttu on ka sellest, mis juhtus Cuomo avalike süüdistajatega. Endine abi Lindsey Boylan langes pärast süüdistuste esitamist diskrediteerimiskampaania ohvriks.

Cuomo on eitanud süüdistusi naiste sobimatus puudutamises, aga tegi veebruaris avalduse, milles tunnistas, et mõned tema märkused töökohal võivad olla olnud taktitundetud või liiga isiklikud. Ta teatas, et vabandab tõsiselt nende ees, kes võisid tema juttu "väärtõlgendada soovimatuks flirdiks".