Oodati, et Tsimanovskaja lendab otse Varssavisse, sest Poola andis talle humanitaarviisa, aga ta muutis viimasel minutil sihtkohta, teatas lennujaama esindaja ajakirjanikele, vahendab BBC News.

Tsimanovskaja ütles BBC-le, et tema tegevus ei ole poliitiline protest.

„Ma armastan oma maad ega reetnud oma maad,” ütles Tsimanovskaja. „Asi on vigades, mida on teinud meie ametnikud olümpiamängudel.”

Tsimanovskaja väljendas muret oma ohutuse pärast pärast seda, kui tal kästi asjad pakkida ja viidi pärast treenerite kritiseerimist Tokyo Haneda lennujaama.

Lennujaamas palus Tsimanovskaja Jaapani politsei kaitset, mille ta ka sai, ja ta viidi Poola saatkonda, kus sai humanitaarviisa, ning sõitis täna sealt Tokyo Narita lennujaama.

Valgevene ametnikud väitsid, et Tsimanovskaja eemaldati olümpiakoondisest emotsionaalse seisundi pärast.

Eile ütles Tsimanovskaja BBC-le, et tal pole mingeid probleeme vaimse tervisega ja ta ei ole olümpiakülas arstidega vestelnud.

Tsimanovskaja ütles, et oli üllatunud, kui tal kästi olümpiamängudelt lahkuda, sest enese arvates ei öelnud ta midagi poliitilist. Tsimanovskaja ütles, et tahaks Valgevenesse naasta, kui teab, et see on ohutu, aga see võib olla võimalik alles 5-10 aasta pärast.

Tsimanovskaja mees Arseni Zdanevitš, kes põgenes Valgevenest Ukrainasse, ütles BBC ukrainakeelsele toimetusele, et nad ei ole kunagi poliitikaga tegelenud ja naaseksid Valgevenesse, kui neid ei ootaks kriminaalsüüdistused.