Riigi väljaanne Economic Information Daily avaldas teismeliste mängusõltuvusest ja selle negatiivsest mõjust rääkiva artikli, vahendab BBC. Muuhulgas viitas artikkel Tencenti ülipopulaarsele mängule „Honor of Kings“ja hoiatas, et õpilased mängivad seda kuni kaheksa tundi päevas. „Ükski majandusharu, ükski sport ei tohi areneda nii, et hävitab generatsiooni,“ sõnas artikkel ning võrdles arvutimänge „spirituaalse oopiumiga“.

Tencent lubas tutvustada uusi meetodeid, mis aitaksid „Honor of the Kingsi“ mänguaega piirata. Aja jooksul plaanib Tencent need meetodid kõikide firma mängude puhul kasutusele võtta. Aktsiahinnad paranesid, kui Economic Information Daily artikli oma sotsiaalmeediaplatvormi WeChat kontolt kustutas.

Tencenti aktsiad langesid märgatavalt ka eelmisel nädalal, kui firmal kästi ülemaailmsete muusikafirmadega lepingud katkestada. Käsu eesmärk oli firma tugevat positsiooni voogedastusplatvormil kõigutada.

Investorid muutuvad Pekingi karmistunud meetmete tõttu aina murelikumaks. Viimaste kuude jooksul on riigivõimud kuulutanud välja rea meetmeid ja piiranguid, mille abil paremini tehnoloogiat ja eraõppevaldkondi kontrollida.