Tara äärde kogunenud mehed väljendasid rahuolematust tingimuste üle, vahendab Leedu Delfi.

Üks inglise keeles rääkinud noormees karjus kõva häälega, et migrandid ei söö toitu, mida neile tuuakse, ei joo imelikku värvi vett ega lahku tara äärest. Migrandid nõudsid, et nad laagrist välja lastaks.

„Vabadust, vabadust,” karjusid kogunenud. „Me oleme inimesed.”

„Me jääme siia terveks päevaks, kaheks, kolmeks. Euroopa Liit peab nägema, et me elame siin nagu loomakari,” teatas üks mees. „Ma lahkusin oma maalt parema elu pärast. Aga mul oli kodumaal märksa parem kui siin.”

Migrandid kurtsid toidu üle. Meeste sõnul sai üks inimene toidumürgituse ja ootas arstiabi kuus tundi.

„Nemad naeravad, aga mina nutan. Kus on inimõigused?” küsis mees.

Migrandid nõudsid, et tara äärde kutsutaks boss ja tahtsid temaga rääkida.

Tara äärde toodi mitu plakatit, millel nõuti vabadust ja inimõigusi.

Meediaesindajatele ütlesid migrandid, et kui nad 20 minuti jooksul tara juurest ära ei lähe, aetakse nad jõuga ära. Pärast seda saabus tara juurde rohkem Leedu ühiskondliku julgeoleku teenistuse töötajaid.

Üks migrant pöördus Euroopa Liidu teiste liikmesriikide poole, palus abi, et nad tuleks ja vaataks, millistes tingimustes nad elavad.

Pärast kella 17 ajasid julgeolekuteenistuse töötajad kogunenud veejoa ja pisargaasi abil tara juurest minema.

Pärast seda avasid julgeolekuteenistuse töötajad väravad ja viisid territooriumilt minema kaks inimest. Üks viidi kiirabiautosse.

Siis toodi polügoonile veekahur ja politseinikud lähenesid migrantidele. Ajakirjanikud nägid polügooni juures umbes kümmet politseiautot ja üht kiirabiautot.

Teade rahutuste kohta saabus kell 14.16. Kohale saadeti märkimisväärsed politseijõud.

„Nad püüdsid lahkuda, seni on kõik kohal, keegi ära ei jooksnud,” ütles Leedu politsei Vilniuse ringkonna esindaja Julija Samorokovskaja.

Leedu siseministri pressiesindaja Lina Laurinaitytė-Grigienė ütles, et rahutused algasid läbiligunenud telkide pärast.

„Migrandid olid rahulolematud selle üle, et telgid ligunesid läbi, ja korraldasid rahutused, mistõttu kutsuti lisajõude,” ütles Laurinaitytė-Grigienė, kes väljendas lootust, et probleemid lahendatakse lähiajal.

Polügooni telklaagrisse plaanitakse paigutada 800 migranti, praegu on neid 380.