Šišovi mobiiltelefon ja isiklikud asjad leiti sündmuskohalt, vahendab UNIAN.

Koht, kust surnukeha leiti:

Kiievi politsei alustas kriminaaljuurdlust tahtliku tapmise paragrahvi alusel ja uurib kõiki versioone, sealhulgas enesetapuks maskeeritud mõrva versiooni.

Sündmuste täielik käik selgitatakse välja pärast tunnistajate küsitlemist, valvekaamerate salvestuste analüüsi, ekspertiise ja uusimiseksperimente.

Kiievi politsei pöördus kõigi poole, kes Šišovi tundsid, palvega anda informatsiooni tema elu viimaste nädalate, psühholoogilise ja emotsionaalse seisundi, võimalike ähvarduste ja muu sellise kohta.

„Šišov läks esialgsetel andmetel igapäevasele jooksule (kodust ei leitud tema spordiasju) ega tulnud tagasi. Tema numbrilt tehti mitu vastamata kõnet, aga nüüd on temaga ühendust saada võimatu. Rohkem temaga ühendust ei ole saadud. Me kammisime läbi massiivi, kus ta tavaliselt jooksis, aga mingeid jälgi Vitalist ei leidnud,” teatati eile BDU Telegrami kanalis, vahendab Ukrajinska Pravda.

Teavitati ka politseid ja kohale saadeti koerajuht koos koeraga.

Õhtul andis BDU aru, mida päeva jooksul teada saadi.

Valvekaamera fikseeris, kuidas Šišov läks kella üheksa ajal hommikul kodust välja jooksma. Naasma oleks ta pidanud kella kümne ajal.

Šišovi telefonis on Google’i konto kaudu asukoha jälgimine välja lülitatud. Telefoni püüti lokaliseerida mastide abil, aga otsinguala on suur.

Aktivistid kutsusid politsei ja helistasid Ukraina julgeolekuteenistusse (SBU) ning teavitasid ka Ukraina piirivalvet.

Koertega käidi läbi mets, kus Šišov tavaliselt jookseb, aga midagi ei leitud.

Kella 22 ajal õhtul kammisid vabatahtlikud endiselt metsaradu läbi.

Šišovi tuttavad on rääkinud inimõiguste keskusele Vjasna, et ta on tervisejooksu tehes märganud jälitamist. Samuti on talle ja tema tüdruksõbrale lähenenud kahtlased inimesed, kes on püüdnud juttu teha.

BDU toetab Valgevenest Ukrainasse põgenevaid valgevenelasi, aitab neil leida elukoha ja tööd ning annab õigusabi.