Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles eelmisel nädalal, et Eestis on puudu neist inimestest, kes võivad koroonaviiruse vastu kaitsesüsti teha.

Olgugi et see asjaolu on ammu teada olnud, hakatakse uusi süstijaid koolitama alles nüüd. Koolitused toimuvad veebi teel sellel neljapäeval, 5. augustil ja tuleval esmaspäeval, 9. augustil. Kutseid koolitustele registreerimiseks hakati välja saatma täna.

Sotsiaalministeeriumi COVID-19 vaktsineerimise töörühma kommunikatsiooninõunik Gea Otsa märkis, et Lääne-Tallinna keskhaiglas toimuv koolitus kestab ühele osalejale 8 akadeemilist tundi ning selle läbinu võib kaitsesüste tegema hakata juba järgmisel päeval. „Võimekus on koolitada enam kui 1000 inimest,” ütles Otsa. „Kui palju täpselt sinna inimesi tuleb, on veel selgumisel.”

Koolitusele on oodatud kõik, kes on tervishoiutöötajate registris: arstid, õed, kooliõed, pereõed, hambaarstid, lisaks ka erakorralise meditsiini tehnikud ja kiirabi tehnikud.

„Loodame selle koolitusega saada juurde tuhandeid COVID-19 vastu vaktsineerimise läbiviijaid,” ütles COVID-19 töörühma juht Marek Seer. Riik on appi võtnud ka kaitseväe meditsiinipersonali, täpsem koostöö on ette valmistamisel.