Peaminister Kaja Kallas ütles möödunud nädala valitsuse pressikonverentsil, et sotsiaalministeeriumi juhtkond vajaks uuenduskuuri. Nüüd on plaanid on selged: lahkub kantsler Marika Priske.

Sotsiaalminister Tanel Kiik sõnas, et uuel inimesel tekib ametis võimalus vaadata ministeeriumi töö üle uue pilguga. „Uuelt kantslerilt ootame palju: töörahu hoidmist ehk meeskonna väärtustamist ja arusaamist, et enne teda tehti palju tööd, tehti hästi ja piiratud ressurssidega. Teiseks soovime, et oleks strateegiline juhtimine. Kriis on õpetanud, et me keegi ei tea, kaua see kestab. Kolmandaks ootame ühiskonna ootuste tajumist. Mitte, et seda poleks varem tehtud aga on oluline, et erinevad sihtrühmad ja ka ajakirjandus tajuks, et see on meie kõigi kriis ja vajalik on kõigi ühine koostöö. ”

Priske sõnul ei oleks ta ametist tagasi astunud, kui nädalavahetusel poleks tulnud Riisalo ja Kiige suunist. „Tahan, et inimesed, kes poolteist aastat on sisuliselt olnud puhkuseta, saaksid töörahu. Kui selleks on tarvis kantsleri tagasiastumine, saan sellest aru. Ise oleks keeruline oma meeskonda hüljata, aga kui tegemist on ministrite otsusega, siis tippjuht peab seda aktsepteerima.”

Tanel Kiige sõnul nimetatakse uus kantsler ametisse esimesel võimalusel, selleks peavad Kiik ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo kõnelusi, võimalikud kandidaadid peavad läbima tippjuhtide valikukomisjoni hinnangu ja saama vabariigi valitsuse heakskiidu.

Loe sündmuste käigu kohta blogist: