Vähemalt kaheksa inimest on hukkunud enam kui sajas põlengus, mis puhkesid eelmisel nädalal, teatas Türgi uudisteagentuur Anadolu. Leeke on toitnud kõrvetav kuumus ja tingimused, mida ekspertide sõnul halvendab kliimamuutus, vahendab CNN.

Seitse inimest on hukkunud Antalya provintsis Manavgatis ja kaheksas Marmarises. Viimased ohvrid on türgi-saksa paar, kes leiti surnuna ühest majast.

Laupäeval suri leekidega võideldes kaks tuletõrjujat, teatas Türgi põllumajandus- ja metsandusministeerium.

Ministeeriumi teatel on alates kolmapäevast riigis registreeritud 111 põlengut. Eilse seisuga põles kolmes erinevas linnas veel kuus tulekahju.

Türgi Vahemere rannikul evakueeriti üle 1100 inimese Bodrumist meritsi.

„Me aitasime evakueerida 1140 inimest 12 alusega,” ütles Bodrumi merenduskoja president Orhan Dinc. „Me evakueerisime laevadega ka eile, aga me ei ole kunagi olnud selles regioonis tunnistajaks millelegi sellisele. See on esimene kord.”

Dinc ütles, et kuigi teed on avatud ja evakueerimine jätkub maad mööda, aitab evakueerimine meritsi hoida teid avatuna tuletõrje- ja kiirabiautodele.

Laupäeval evakueeriti enam kui 20 alust kasutades 1100 inimest, teatas Bodrumi linnapea Ahmet Aras. Bodrum on populaarne sihtkoht nii türklaste kui ka välisturistide hulgas.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan kuulutas pärast helikopteriga piirkonna külastamist Vahemere ranniku viie provintsi mõned osad katastroofitsooniks.

Suurim põleng Manavgatis tappis vähemalt kolm inimest, teatas Türgi looduskatastroofide ja hädaolukordade direktoraat.

Kacarlari külas vaatasid elanikud, kuidas nende oma kätega ehitatud kodud maani maha põlesid.

Valitsus on saatnud kustutustöödele umbes 4000 inimest ja sadu ühikuid tehnikat.

Antalya provintsis on kahjustada saanud vähemalt 77 maja ja hukkunud on üle 2000 kodulooma, teatas Türgi põllumajandus- ja metsandusminister Bekir Pakdemirli.

Pakdemirli sõnul on põlenguid soodustanud kuumus ja kuivus. Temperatuur on 37 kraadi, niiskust alla 14% ja tuule kiirus 14 meetrit sekundis.

Türgi metsandusekspert Hikmet Öztürk ütles CNN-ile, et kuigi 95% maastikupõlengutest Türgis süütavad inimesed, aitab nende levikule kaasa kliimamuutus.