Kiik märkis, et nüüd saab vaktsineerida 12-17-aastaseid lisaks Pfizerile ka Modernaga. Kuivõrd vahe kahel süstil on Modernaga vaid neli nädalat, Pfizeril kuus nädalat, soovitas Laane praegu lasta endale süstida Modernat, et enne kooliaasta algust vaktsineerimiskuur tehtud saaks.

Kiik kutsus kohalikke omavalitsusi üles pakkuma välja lahendusi, kuidas jõuda inimestele vaktsineerimisega lähemale.

kiik märkis, et uue vaktsineerimiskava järgi on eesmärk jõuda novembri lõpuks eakate vaktsineeritute hõlmatuses 80 protsendini. Esimesed revaktsineerimised tehakse uuel aastal, sest kaitse kestab 12 kuud.

Seer rääkis, et aja saab broneerida vaktsineerimiseks telefonil 1247 ja digilugu.ee. Hiiumaal on saada järgmine aeg 13. augustiks, mujal saab aja selleks nädalaks. Vaktsineerida saab ka apteekides, registreerides lehel vaktsineeriapteegis.ee.

Et vaktsineerimise tempot tõsta, hakkab haigekassa tublisid kaitsepookijaid ehk tervishoiutöötajaid premeerima. Kokku kulub selleks veidi üle 2 miljoni euro. Ühtlasi korraldatakse suur vaktsineerimise koolitus neile meditsiinitöötajatele, näiteks ämmaemandatele, kel seni ei olnud pädevust vaktsineerida.