Leedu piirivalvet esindav Giedrius Mišutis ütles Delfi.lt-le, et kui varem on migrandid tulnud üle piiri peamiselt öösel, siis nüüd on ülekoormatud süsteemi ära kasutades hakatud suurenema ka päevavalges saabumised.

Delfi.lt arvamussaates esinenud Arvydas Malinionis, kolonel reservis, pidas võimalikuks kogu piirivalve kokkukukkumist kolme kuu jooksul, kui piiriületamine samas tempos jätkub. Ta juhtis tähelepanu tõigale, et piirivalve kutsub juba praegu erru läinud inimesi teenistusse tagasi.

Leedu endine kriminaalpolitsei juht ning tänane seimi saadik Dainius Gaižauskas arvab, et Leedu peaks tunnistama enda vigu. "Jõudsime olukorda tänu välisminister Gabrielius Landsbergis vigadele, kes pole kooskõlastanud oma tegutsemist ei presidendi ega opositsiooniga," viitas Gaižauskas Landsbergise jõulisele Valgevene-poliitikale, mille tulemuseks olevat Valgevene presidendi Lukašenka viha Leedu vastu.

"Kas see meeldib meile või mitte, ei ole olukorda võimalik lahedada ilma Minskiga dialoogi pidamata," ütles parlamendisaadik.