Valdavale osale piirangutest tõmmati kriips peale 19. juulist. Britid naudivad suve täiel rinnal. Sealses kõmumeedias ilmub nädalavahetuseti galeriisid, kuidas pidutsejad on vallutanud Londoni pubid ning kaelakuti lustivad, õlleklaasid käes.

Sarnaselt Eestile avaldatakse ka seal igapäevaselt näitajad, kui palju on lisandunud koroonanakatunuid. Metro vahendab, et nädalaga vähenes juhtumite arv 36 protsendi võrra.

Samas viitab riigi statistikaamet, et koroonapuhang on hoopis hoogu kogumas. Levik oli viimati nii suur jaanuaris. Nende andmetel oli möödunud nädalal koroonasse haigestunud üks inimene 65-st. Nädal varem oli see näitaja üks inimene 75-st. Numbrid põhinevad eri uuringutel. Näiteks teevad nende töötajad kiirtestimisi üle riigi. Põhimõtteliselt käiaksegi ukselt uksele.

Millest säärane vastuolu? Londoni Ülikooli kolledžis (University College London) psühholoogiat õpetav professor Robert West rääkis BBC`le, et põhjuseks võib olla tõik, et osa haigestunuid tahab karantiini vältida. Seetõttu ei lähe nad ametlikku testi tegema. "Kui teed testi, pead jääma isolatsiooni. Kahtlustan, et see on faktor, miks testi ei taheta teha."

Suurbritannias on hetkel vaktsineeritud circa 70 protsenti täiskasvanutest. Delta tüve puhul säärasest numbrist aga karjaimmuunsuseks ei piisa. Valitsus õhutab inimesi end vaktsineerima, sel nädalavahetusel toimuvad mitmed suurfestivalid, kus olemas ka võimalus vaktsiinisüst saada.