Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart võrdles Martin Helmet isikuga, kes põlevat maja nähes ei püüa mitte inimesi päästa, vaid läheb hoopis segadust ära kasutades sinna vargile.

"Kui maja põleb, siis leidub alati keegi, kes tulekahju kustutab ja päästab elusid, kuid alati leidub ka neid, kes olukorda ära kasutades tassivad võõrast vara majast välja," tõdes meer Delfile antud lühikommentaaris.

"Valitsust saab ning võib kritiseerida ja selleks on objektiivsed põhjused. Aga kaose loomine kriisi ajal tähendab üksnes kriisi süvenemist ja laienemist. Huvitav, et vähem veel kui aasta tagasi soovis Martin Helme ministrina meetmeid karmistada. Meetmeid, mis puudutasid rahvakogunemisi – kaubanduskeskustes, kontsertidel jm.

Oleks igati mõistlik, et praeguses olukorras poliitikud pakuksid süsteemseid lahendusi ja näitaksid isiklikku eeskuju. Mitte ei püüaks lõigata iga hinna eest poliitilist profiiti.

Ei ole võimalik enne valimisi luua konflikti ja tekitada vastandamist ning peale valimisi seda kappi tagasi toppida. Juhul muidugi, kui oli soov lõplikult kapist välja tulla, siis see õnnestus praegu.
Aga kui tulekahjus kukub maja kokku, siis jäävad varingu alla kõik," hoiatas Kõlvart.

Martin Helme avalikustas oma ootamatud mõtted eile õhtul ühismeedias.

"Ma kutsun üles inimesi kodanikuallumatuse korras eirama valitsuse uusi keelde," märkis ta. "Karistatakse valimatult kõiki enda läbikukkumise eest. Me ei pea nende uute piirangutega nõustuma. Me ei pea selle läbikukkunud valitsusega nõustuma. Eelmine valitsus sai hakkama. Küllap järgmine saab ka hakkama."

"Ma kutsun üles inimesi kodanikuallumatuse korras eirama valitsuse uusi keelde," kirjutas ta. "Karistatakse valimatult kõiki enda läbikukkumise eest. Me ei pea nende uute piirangutega nõustuma. Me ei pea selle läbikukkunud valitsusega nõustuma. Eelmine valitsus sai hakkama. Küllap järgmine saab ka hakkama."