Teisipäeval 27. juulil kella 19.40 ajal märkas G4S-i rannavalvur Stroomi rannas kaelani vees olevat purjus 40. eluaastates meesterahvast. Veidi varem olid rannavalvurid mehele teinud märkuse, et joobes peaga ei tohiks ujuma minna.

Kui vetelpäästjad märkasid, et mees oli siiski vette läinud, läksid nad tema juurde ja palusid tal veest välja minna. Selle peale muutus mees agressiivseks ja osutas füüsilist vastupanu. "Ajaks kui vetelpäästjad vees purjus meheni jõudsid, vajus ta juba vee alla ning tal oli raskusi vee pinnale tulemise ja püsti tõusmisega. Tal paluti kaldale minna, kuid ta ei suutnud seda iseseisvalt teha. Kaks vetelpäästjat otsustasid teda toetada, et ta ohutult kaldale aidata," teatas G4S.

Kaldal helistas rannavalve kohe häirekeskusesse. Kohale tulnud politsei võttis meesterahva kaasa ja viis kainestusmajja. "G4S rannavalve sekkus füüsiliselt meesterahva tegevusse, et hoida ära ohtlik veeõnnetus. Olukord ei olnud meeldiv kummalegi osapoolele, kuid kõige olulisem oli siiski tagada raskes joobes mehe heaolu ning selleks oli tarvis ta kaldale aidata," lisas turvafirma.

Vetelpäästjad panevad kõigile inimestele südamele, et alkohol ja vesi ei käi kokku. Purjus inimene kaotab ohutaju ja muutub uimaseks ning ka hästi ujuda oskavad inimesed võivad vees sattuda tõsisesse ohtu.