Inimestel olid käes plakatid „Ei pagulaskeskuse asutamisele Dieveniškėsesse”, „Ei pagulaskeskuse asutamisele Rūdninkaisse”, „President, kaitske meid”, „Me muretseme oma ohutuse pärast” ja „Välisministeeriumi poliitika peab teenima Leedu elanike huve”, vahendab Leedu Delfi.

Dieveniškėse elanik ütles Leedu Delfile, et tuli meeleavaldusele lootuses, et langetatakse soodne otsus.

„Meile lubati, et praegu meie juurde migrante ei paigutata, aga see lubadus ei maksa midagi. Igal ajal võidakse paigutada. Minister lubas, et see on reservkoht. Aga piir on meil auklik, iga päev peetakse kinni üle saja migrandi. Nii et kui kõik kohad täis saavad, võidakse neid ka meile elama panna,” ütles mees.

Küsimusele, miks toimub aktsioon valitsuse juures, vastas mees, et seal on nende hääli paremini kuulda.

„Võib-olla kuuldakse Dieveniškėsest halvasti, me seisame seal teist nädalat,” ütles mees. „President käis, aga otsust ei ole me veel saanud.”

Üks naine ütles Leedu Delfile, et tuli Vilniusesse, et nähtaks, et nad on rahumeelsed inimesed, kes armastavad oma kodumaad.

„Me ei ole nõus meie 600 elanikuga rahumeelsesse kohta veel 600 migrandi paigutamisega. Me oleme rahumeelsed kristlased, väga rahumeelsed. Aga neid inimesi me ei tunne. Me protestime, sest meid ei hoiatatud,” ütles naine.

Vilniuse linnavalitsus teatas, et anti luba 500 osavõtjaga meeleavalduse korraldamiseks.

Leedu siseministeerium kavatses varem paigutada Dieveniškėsesse mitusada migranti. Hiljem ütles siseminister Agnė Bilotaitė, et praegu sinna kedagi elama ei panda, see jääb reservkohaks.

Rūdnikaisse, mille elanikud samuti protesteerivad, viidi aga eile esimesed migrandid, teatas Leedu piirivalveteenistus.

Piirivalve esindaja Giedrius Mišutise sõnul kavatsetakse sinna paigutada 350 inimest, peamiselt üksikud mehed.