Saja tuhande inimese kohta on kahe viimase nädala jooksul tuvastatud 93 nakatumist. Enne seda oli kahe nädala arv 54, vahendab Yle Uutiset.

Teste on selgelt tehtud varasemast rohkem. Eelmisel nädalal andis koroonaproovi 116 000 inimest. Positiivseid proove oli 2,5%, mida on umbes üks protsendipunkt rohkem kui juuni lõpus.

Koroonaviirus levib Soomes noorte täiskasvanute hulgas nagu mujal Euroopaski. Viirus saadakse baaridest ja muudest kohtadest, kus veedetakse hulgakesi koos õhtut.

Eriti järsult on tõusule pööranud 1529-aastaste nakatumiskõver. See vanusegrupp moodustas üle poole eelmise nädala nakatumistest. Suurim grupp olid 1821-aastased.

Näha on ka välismaal reisimise suurenemine. 8% eelmise nädala nakatumistest oli saadud välismaal ja 2% oli saanud nakkuse välismaalt tulnult.

Koroonapatsientide haiglaravi vajadus on veidi suurenenud, aga on siiski püsinud suhteliselt väiksena. Haiglatesse satub praegu eelkõige noori ja vaktsineerimata inimesi.

Eile oli Soome haiglates 57 koroonapatsienti, kellest 48 vajas eriravi ja kuus intensiivravi.

Esimese vaktsiinidoosi on Soomes saanud 65% elanikkonnast ja teise 32%. Vaktsineerimise mõju on tunda: alates kevadest on väga vähesed eakad nakkuse saanud.