Planeeri pikemalt ette kui vaid mõned päevad

Liialdamata võib öelda, et suvel on iga päev mitmeid üritusi, kuhu tahaks jõuda. Samuti on suvi aeg, mil saab kõpitseda kodu kallal ja lõpetada ehitustööd, mis jäänud sobivat aega või rahasüsti ootama. Hing igatseb vabadust nii rahaasjades kui ka pikalt eriolukorrast tulenevalt pausil olnud tegevustes.

„Raha ja kulutustega seoses kehtib aastaajast sõltumata ette mõtlemise põhimõte,“ ütleb Eesti juhtiva väikelaenude pakkuja Credit24 turundusjuht Annika Parm. „Viisime aasta alguses oma klientide seas läbi küsitluse, millised käitumismustreid soovitakse kõige enam muuta. Selgus, et selleks on säästmine. Tervelt 28 protsenti vastanutest lubas uuel aastal senisest enam raha säästa. See on väga hea algus, sest selline tegutsemine aitab nii ettenägematutute kulutuste kui pikemat planeerimist vajavate väljaminekute puhul,“ lisab Parm.

Oluline on üle vaadata igakuised väljaminekud ja teha nendes vajadusel korrektuure. Selline tegevus võimaldab pikemat valmisolekut rahaasjadega toime tulla. Sageli annabki juba mõne väikese harjumuse muutmine paarikümneeurose kokkuhoiu kuus, millest alustada säästmist.

Kiire vajadus — mida teha?

Credit24 turundusjuhi sõnul on nad saanud klientidelt sagedast tagasisidet, kuidas külmik puruneb just siis, kui on marjade sisse tegemise aeg, või on vaja külastada hambaarsti ootamatu tervisemure tõttu. Aina enam annavad endast märku ka loomaomanikud, kelle lemmiku päästmiseks on vajalik protseduur, mis maksab mitusada või veel rohkemgi eurot.

Sellised stsenaariumid võivadki eelarve ootamatult tasakaalust välja viia, mistõttu tekib vajadus kasutada lisaraha ehk krediidikontot. Annika Parmu sõnul saab praegu rääkida sellest, kuidas väike- ja tarbijalaenude kasutamine on tavapärane ning igapäevase finantskäitumise osa: „Meie krediidikontot saab võrrelda krediitkaardiga. Ehk see võib olla justkui tagavaraks, juhuks, kui äkitselt peaks tekkima vajadus kasutada täiendavat summat. See on üks täiendav võimalus, et rahaasju planeerida.“

Intressi hakatakse maksma alles siis, kui raha päriselt kasutusele võetakse. Juhul kui selgub, et lisaraha tegelikult ei vajagi, on olukord täpselt sama. Lihtsalt valmisoleku eest maksma ei pea. Samuti on vaba valik see, kas kasutatakse limiiti kogu ulatuses või vaid osaliselt.

Igale inimese vajadustest lähtuv

Sageli suudavadki krediidiasutuste välised krediidiandjad pakkuda kliendile paindlikumat lisaraha võimalust kui traditsioonilised pangad. „Paindliku all pean silmas iga kliendi vajadustest ja võimalustest lähtuvat krediiti, mille väljastamisel veendutakse, et inimene suudab laenu tagasi maksta. Paindlik viitab kiirele suhtlusele, mitte kiirele rahale,“ rõhutab Annika Parm.

Tutvu tingimustega lehel credit24.ee ja pea nõu asjatundjaga numbril 614 3400.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige spetsialistidega.

Jaga
Kommentaarid