Sündmuskohal avanenud vaatepilt ja kogutud tõendid viitasid süütamisele ning sama päeva õhtul pidasid politseinikud kuriteos kahtlustatavana kinni 44-aastase mehe. Esmaspäeval võeti mees prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal eeluurimise ajaks vahi alla.

Seni kogutud andmetel tarvitas kuueliikmeline seltskond Narvas Põlevkivi tänaval asuvas suvilas ühiselt alkoholi, kui alkoholijoobes 44-aastase mehe ja tema elukaaslase vahel puhkes tüli. Seejärel mees lahkus suvilast, kuid naasis järgmisel päeval, mille järel tarvitati taas ühiselt alkoholi. Konflikt eskaleerus ja mees läks naisele kallale ning lõpuks süütas suvilas oleva diivani, millest süttis hoone leekidesse.

Viru Ringkonnaprokuratuuri prokuröri Ragnar Plistkini sõnul annavad sündmuskohalt kogutud tõendid aluse kahtlustada meest kahe inimese tapmises, kolme inimese tapmiskatses ning kahe inimese kehalises väärkohtlemises. „Kahtlustuse järgi süütas mees suvila, kus viibisid sel hetkel peale mehe enda veel viis inimest. Kolmel õnnestus majast välja saada, kuid teisel korrusel maganud mees ja naine hukkusid põlengus. Ka tungis mees kallale ühele majast põgeneda üritanud naisele. Prokuratuur taotles varem vägivallakuritegude toimepanemise eest karistatud mehe vahistamist eeluurimise ajaks. Kohus sellega nõustus ja kuriteos kahtlustatav võeti esialgu kaheks kuuks vahi alla,“ sõnas prokurör.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press rääkis, et politseinike kiire tegutsemine sündmuskohal aitas välja selgitada teo võimaliku toimepanija. Ta tõdes, et alkohol ja arvete klaarimine ei peaks kunagi käsikäes käima. „Alkoholi liigtarbimine on sageli põhjuseks, miks joobes inimesed omavahel tülli lähevad ning on äärmiselt kahetsusväärne, et tekkinud konflikt antud juhul niivõrd traagiliselt lõppes,“ lisas ta.

Kriminaalmenetlus jätkub ja edasise uurimisega selgitatakse välja traagiliselt lõppenud sündmuseni viinud asjaolud.