Nii võib algajal investoril tekkida küsimus, et mida siis valida. Selgitamiseks võtame seekord fookusesse investeerimise kinnisvaralaenudesse. Vaatame järele, kui turvaline on neisse investeerida, kui suurt tulu on võimalik seal teenida ja mida tasub sealjuures kindlasti jälgida?

Kas ma peaksin investeerima?

Investeerimine kogub üha enam populaarsust ja seepärast on mõistlik sellega varakult alustada ning otsida uusi projekte, kuhu enda raha kasvama panna. Tõenäoliselt on sinulgi juba mingisugune ettekujutus või vähemalt oled kuulnud võimalusest investeerida kinnisvaralaenudesse.

Kontseptsioon on tegelikult lihtne: sisuliselt suunatakse sinu investeeritud raha – just täpselt – laenudesse, mida taotlevad eraisikud või ettevõtted, et soetada endale kinnisvara. Tegu on ühisrahastusprojektidega, kus iga investor on praktiliselt laenuandja.

Tehes investeeringu kinnisvaralaenudesse Kreditex Ühisraha portaalis, saab investor enne raha paigutamist lähemalt tutvuda iga aktiivse projektiga. Välja on toodud iga projekti kestus, kui suur summa on juba investeeritud (ja ka see, kui palju on veel vaja projekti täitumiseks), kui pikk on laenuperiood ja milline on selle laenu tüüp. Lisaks on igale projektile portaali poolt määratud ka riskireiting, milles on analüüsitud laenuvõtja maksevõimet, tagatiskinnisvara väärtust ja teisi projekti turvalisuse aspekte.

Reeglina jääb kinnisvaralaenude puhul aastane tootlus vahemikku 9–12 protsenti. See tähendabki, et sinu kui investori võimalus on teenida aastas oma investeeringult keskeltläbi 10 protsenti kasumit. Kinnisvaralaenudusse investeerimist saab alustada alates 100 eurost.

Oluline on meeles pidada, et investeerimine on tegevus, mis ei tee sind pärast ühte korda ja üleöö rikkaks. Tegemist on pikaajalise protsessiga, mis eeldab investorilt järjepidevalt uute summade investeerimist ja tulu teenitakse kumulatiivselt.

Kuidas on lood turvalisusega?

Kõige levinum põhjus, miks inimesed ei investeeri, on kartus kaotada oma raha. See on õigustatud hirm, sest iga investeerimisega kaasnevad riskid ja keegi ei soovi oma pikalt kogutud säästudest ilma jääda.

Kreditex Ühisraha tegevjuht Jekaterina Rozenshtrauch toob siin välja, et nende portaalis on kõik kinnisvaralaenud kindlustatud hüpoteekidega. See tähendab, et kui juhtubki, et laenuvõtja ei suuda mingil põhjusel võetud laenu tagasi maksta, on portaalil õigus nõuda tagatiseks oleva hoone (korteri või maja) müümist läbi kohtutäituri. Sellest tagatise müügist saadud tulust makstakse investoritele tagasi nende esialgne investeeringu summa koos teenitud intressidega.

Seega on Kreditex Ühisraha portaalis investeeringud kinnisvaralaenudesse tagatud hüpoteekidega.

Tutvu Kreditex Ühisraha portaalis hetkel avatud olevate investeerimisprojektidega SIIN!

Jaga
Kommentaarid