Prantsusmaal hääletatakse sel nädalavahetusel valitsusest tulnud eelnõu üle, mille eesmärk on laiemalt kasutusele võtta koroonapass ning muuta vaktsineerimine tervishoiutöötajatele kohustuslikuks.

Sellest tingituna tulid prantslased üle riigi tänavatele meelt avaldama - Prantsusmaa siseministeerium luges riigi peale kokku 168 protestiüritust.Siseministeeriumi andmetel võttis protestidest osa ligi 161 000 inimest.

Paaril meeleavaldusel - peamiselt pealinnas Pariisis - tekkisid politsei ja meeleavaldajate vahel ka kokkupõrked. Pariisis kasutas politsei pisargaasi nii peatänaval Champs-Élysées'l kui Püha Lazaruse raudteejaama juures. Viimases asukohas reageerisid võimuesindajad väidetavalt sellele, et meeleavaldajad lükkasid ümber politsei mootorratta, millega sõitsid parasjagu kaks politseinikku.

Protestijad tulid Prantsusmaal tänavatele ka möödunud nädalavahetusel, siis kogunes inimesi üle riigi protestima ametlikel andmetel 100 000 kanti.

Eelnõuga proovib Prantsusmaa valitsus muuta kohustuslikuks koroonapassi küsimise restoranides, baarides ja teistes meelelahutus- ja kultuuriasutustes. Sarnaselt Eestile tähendab koroonapassi omamine Prantsusmaal seda, et inimene on kas täielikult vaktsineeritud, saab ette näidata kehtiva negatiivse koroonatesti või suudab tõendada, et ta on koroonaviiruse läbi põdenud viimase kuue kuu jooksul.