"On arusaadav, et saarlased ei ole praamiõnnetuses süüdi, aga praegune lahendus on ikka väga hiidlaste kahjuks ja tekitab igati mõistetavat pahameelt," rääkis ühismeedias Hiiumaal suvitav Marina Kaljurand. "Saan ka sellest aru, et TS Laevad püüab kehvas olukorras lahendust leida, aga selline Hiiumaale "sisse- või ülesõitmine" on lihtsalt ebaaus."

Kaljuranna hinnangul võiks hea lahenduse, näiteks asenduspraami puudumisel plaani vähemalt õiglasemaks muuta. "Näiteks hakkab Tiiu üle päeva abiks käima ehk vahetab Virtsu-Kuivastu liinil välja Regula," pakkus europarlamendi saadik Kaljurand.

"Sellel nädalavahetusel toimuvad Saaremaa ooperipäevad on vaieldamatult Saaremaa suve tippsündmus, aga need ei tohi varjutada hiidlaste samal nädalavahetusel toimuvaid üritusi ega toimuda nende arvelt," lisas ta.

Kolmapäeval rammis parvlaev Tõll Kuivastu sadamakaid ning on seetõttu rivist väljas. Pardal viibis ka president Kersti Kaljulaid. Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse tehniline rike.

Selleks, et inimesed ikkagi Saaremaale saaks, toob riik Saaremaa liinile ühe praami, mis muidu ühendab mandrit ja Hiiumaad. Hiidlastele jääb üks parvlaev, väiksem ja pool sajandit vana Regula.