Varem ka alastuse ja homofoobiliste kommentaaride eest Twitchilt sarnaseid keelde saanud Adin Ross eemaldati algselt eetrist nädalaks, kuid pärast korduvaid avalikke vabandusi halastas platvorm talle juba kaks päeva hiljem.

"Olin punase fooritule taga seistes striimimas ja lugesin telefonist vestlust. Eksisin 100 protsenti, palun vabandust!" teatas ta muuhulgas Twitteri-postituses, millele reageerijad juhtisid siiski tähelepanu, et Ross tegeles telefonist lugemise ja skrollimisega liikuva auto rooli taga istudes, mitte ainult foorituld oodates.

Twitchi kogukonnareeglid ütlevad, et "striimijad peavad austama kõiki kohalikke, riiklikke ja rahvusvahelisi seadusi teenuse kasutamisel", ning hoiatavad, et keelatud on igasugune sisu, mis sisaldab illegaalset tegevust või julgustab sellele kaasa.

Ross pole esimene Twitchi striimija, kes sarnase patu eest keskkonnas keelu saanud - märtsis kostitati seitsmepäevase eemaldamisega ka Jake Abramsoni. Viimane püüdis omakorda agaralt Twitteris Rossi rikkumisele tähelepanu juhtida, enne kui Twitch karistusest teatas.

Liitu "Roolis ei loe" kampaaniaga!

Kutsumaks eestimaalasi üles liigeldes nutitelefonist eemale hoidma, kaitsma seeläbi enda ja kaasliiklejate tervist ja elusid, korraldab Delfi neljandat suve sotsiaalkampaaniat "Roolis ei loe". Selle käigus avame teemat läbi uudiste, inimeste õpetlike lugude ja juhtnööride, arvamusartiklite, tuntud inimeste üleskutsete, eeskujude ning probleemlugude kaudu.

Kutsume kõiki lugejaid meie üleskutsega liituma:
- Räägi oma lugu: millistesse ohuolukordadesse oled sattunud liikluses nutitelefoni tõttu kas süüdlase, ohvri või tunnistajana? Saada oma lugu aadressile roolis@delfi.ee või sotsiaalmeedias teemaviitega #rooliseiloe.
- Kasuta "Roolis ei loe" Facebooki-raami.
- Mine kampaanialehele delfi.ee/rooliseiloe ja telli "Roolis ei loe" autokleebis.

Delfi üleskutset toetab Gjensidige kindlustus.