Riigiduuma liige Aleksandr Hinštein avaldas oma Telegrami kanalis fotod Safonovi paleest ja konfiskeeritud rahast ning märkis, et Stavropolis tegutses tõeline maffia, mis lõikas kasu kõigest võimalikust, vahendab Izvestija.

Safonovit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises eriti suures ulatuses – enam kui 19 miljoni rubla (217 000 euro) väärtuses, millega seoses toimus tema elukohas läbiotsimine ja ta peeti kinni.

On kindlaks tehtud, et organiseeritud grupi liikmed, keda uurimiskomitee andmetel kureeris Safonov, valmistasid lube, mida anti raha eest Stavropoli krai veokijuhtidele. Need load võimaldasid krai territooriumil takistamatult administratiivseadusandlust rikkuda.

Läbiotsimised toimusid ka teiste kahtlusaluste elukohtades, liiklusinspektsiooni osakondades, transpordiorganisatsioonide kontorites ja mujal. Konfiskeeriti suur summa raha, kalleid autosid ning uurijatele huvi pakkuvaid esemeid ja dokumente, teatas uurimiskomitee.

Peale Safonovi peeti kinni Venemaa siseministeeriumi Stavropoli krai peavalitsuse liiklusinspektsiooni osakonnajuhataja Aleksandr Aržanuhhin, inspektor Vitali Meltšikov ja neli tsiviilisikut.

Safonovi paleest avastati kuldsed tualetipotid, naturaalsest puidust keerukate nikerdustega trepp, silmipimestav kullakord kõikvõimalikes kohtades, marmor, freskod, lugematud pronkskujukesed, kristalllühtrid ja muud sellist, vahendab väljaanne Bloknot-Stavropol, mille sõnul „rabab Stavropoli „teede valvuri” eramu kraikeskuse Sipjagini tänaval ka välisilmega, mis meenutab pigem Türgi oligarhi paleed kui Vene korrakaitsetöötaja elamut”.