Häirekeskusele teatati täna hommikul veidi pärast kella kaheksat, et Jõelähtme vallas Kallavere külas on põrganud kokku sõiduauto Citroen ja veoauto Volvo. Sõiduautos viibis kaks inimest ja veoautos selle juht.

Päästjad lõikasid sõiduautot juhtinud 72-aastase mehe avariilisest masinast välja ja kiirabi proovis meest elustada, kuid paraku suri ta sündmuskohal. Citroenis kaasreisijana viibinud 41-aastase mehe viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse. Kiirabi vaatas veoautot juhtinud 57-aastase mehe üle ning hospitaliseerimist ta ei vajanud. Mõlemal sõidukijuhil oli olemas vastava kategooria juhtimisõigus.

Esialgsetel andmetel võis sõiduauto kalduda vastassuunda. „Sõidukijuht peab liikluses olema tähelepanelik ja tegema endast kõik, et miski saatuslikuks ei saaks – see tähendab nii sõiduki tehnilise korrasoleku kontrollimist kui ka juhi enda puhanud ja kainet seisundit. Mis viis täpselt selle traagilise õnnetuse toimumiseni, selgitab välja alustatud menetlus,“ ütles Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Sander Leinberg.

Sel aastal on Eestis juhtunud 813 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on hukkunud 28 inimest. Möödunud aasta sama perioodi jooksul juhtus 746 kannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus 31 inimest.