Oht pole möödas, sest päästjatel tuleb inimesi otsides töötada varisemisohtlikes tingimustes. Kui Põhja-Reini-Vestfaali ja Reinimaa-Pfalzi liidumaades on tulvaveeoht siiski vähenemas, siis uueks murekohaks on Ülem-Baieri ringkond. Laupäeva õhtul tekitasid suured vihmahood seal jõgedes ja ojades suure veetaseme tõusu, kirjutab France24. BBC sõnul on sajad veel kadunud, ent praegu on veel ebaselge, kui paljud neist võisid ka tegelikult tulvavete ette jääda.

Liidukantsler Angela Merkeli sõnul on katastroofi näol tegemist tragöödiaga. USA-s Valges majas sealse presidendi Joe Bideni kõrval kõnelenud Merkel avaldas kaastunnet kõigile, kes on katastroofis lähedase kaotanud. Piirkonda külastas ka Euroopa komisjoni president Ursula van der Leyen.
Merkeli võimalik järeltulija Armin Laschet, Saksa kristlike demokraatlike kantslerikandidaat sügisestel üldvalimistel, põhjustas skandaali, kui jäi katastroofipiirkonda külastades lõbusalt naerdes kaamerasilma ette. Samal ajal oli Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier esinemas sünge tooniga avaldusega asetleidnud tragöödia teemal. Laschet vabandas hiljem.