Ajakirjanik küsis Valge maja juures Bidenilt Facebooki ja sarnaste sotsiaameediaplatvormide rolli kohta COVID-19 teemalise valeinfo levimises. "Nad tapavad inimesi. Pandeemia on meil ainult mittevaktsineeritute seas," ütles president, viidates vaktsiinide kohta levivale väärinfole. Ka USA ametid on hoiatanud, et praegune nakatumiste tõus puudutab pea ainult suure vaktsineerimata inimeste osakaaluga paiku, kirjutab BBC.

Reedel ütles Valge maja pressiesindaja Jen Psaki ajakirjanikele, et Facebook ja teised platvormid ei tee piisavalt, et vaktsiinide teemalise valeinfoga võidelda. "On selge, et täiendavad sammud on vajalikud," ütles Psaki. "Ja on ka selge, et täiendavad sammud on võimalikud," lisas ta.

Facebook lükkas süüdistused tagasi. "Meil ei ole plaanis pöörata tähelepanu süüdistustele, mis ei toetu faktidele," ütles firma pressiesindaja Kevin McAlister. "Oleme eemaldanud rohkem kui 18 miljonit COVID-19 valeinfo postitust ning eemaldanud kontod, mis reegleid korduvalt rikuvad," lisas ta.