Välisministeeriumi avalike suhete peadirektori Aari Lemmiku sõnul ei ole välisministeeriumil täpseid andmeid selle kohta, kas üleujutuste poolt mõjutatud piirkonnas ka eestlasi elab.

Lemmik ütles, et praegu ei ole Saksamaalt, Belgiast, Hollandist ega Prantsusmaalt Eesti poole abi saamiseks pöördutud, kuid Eesti konsulid piirkonnas ning välisministeerium jälgivad olukorda. Inimestel, kes praegu üleujutuse piirkonnas viibivad, soovitab välisministeerium jälgida kohapealset ametlikku infot ning suuniseid.

Lemmik lisas, et praegu ennustab Saksa meteoroloogiateenistus piirkonnale siiski ilma paranemist ja kõige hullem peaks seniseid tohutuid sademeid arvestades nüüdseks möödas olema. Taastamiskulusid arvestades on Saksa meedias juhtunut aga hinnatud juba Saksamaa viimase 20 aasta kõige kulukamaks looduskatastroofiks.

Hättasattumisel peaks inimene pöörduma välisministeeriumi konsulaarteemade hädaabi telefonil +372 53 01 9999 (24h) ning lisaabi saab ka välisministeeriumi veebikonsulilt Facebookis.

Kui Eesti kodanik on katastroofipiirkonnas püsivalt elav isik, keda üleujutused on mõjutanud, siis tuleks abi saamiseks pöörduda piirkonna kohaliku omavalitsuse poole. Enne igat välisreisi soovitab välisministeerium külastada Reisi Targalt veebilehte ja registreerida seal oma reis, sest siis saab anda võimalikult kiiresti ja efektiivselt konsulaarabi Eesti kodanikule või Eestis elavale välismaalase passi (nn halli passi) omanikule, kes viibib välisriigis turistina.