"Peter võitles lõpuni, aga kaotas lahingu," ütles ajakirjaniku perekond avalduses.
Riigi peaminister Mark Rutte avaldas lähedastele kaastunnet sotsiaalmeedias ning meenutas de Vriesi kui visa ja kartmatut meest, kes seisis alati õigluse eest, aga langes nüüd ise kohutava ebaõigluse ohvriks.

64-aastast ajakirjanikku tulistati eelmise nädala teisipäeval Amsterdami kesklinnas pähe pärast seda, kui ta lahkus telestuudiost. Viis kuulitabamust saanud mees toimetati seepeale kriitilises seisundis haiglasse.

Krimireporter on tuntud oma Hollandi allilma puudutavate uurivate lugude poolest ja võttis tihti sõna ka ohvrite kaitseks. Peter R. de Vries oli ise varem avameelselt rääkinud, et pika karjääri jooksul on ta saanud küllaga tapmisähvardusi.

Hollandi peaministri kohusetäitja Mark Rutte nimetas juhtumit mõeldamatuks ja šokeerivaks: „Rünnati kartmatut ajakirjanikku, see tähendab, et ühtlasi rünnati pressivabadust, mis on meie demokraatia ja õigusriigi jaoks olemuslikult vajalik.”

Politsei teatel on kinni võetud kaks kahtlusalust: 35-aastane Maurikis elav poolakas ja 21-aastane Rotterdami elanik, kes tabati Haagis.

Meedia teatel võis rünnak olla seotud nn Marengo protsessiga, kus kohtu all on Maroko päritolu Ridouan Taghi ja tema 16 kaasosalist, keda süüdistatakse narkokaubanduses ja palgamõrvade korraldamises.