Floridas Surfside'is varises möödunud kuul osaliselt kokku elumaja, intsidendis sai surma vähemalt 97 inimest. Kohalik politsei avalikustas eile hädaabiliinile tulnud kõned, kust kuuleb nii pealtnägijate ärevil juttu kui ka koju, trepikodadesse ja rõdudele lõksu jäänud elanike meeleheidet.

Paljud helistajad ütlesid kõne käigus, et saavad aru, et midagi on valesti, aga ei mõista, mis täpsemalt juhtus. Tragöödia toimus juba 24. juunil, kuid rusude vahel otsitakse tänapäevani surnukehi. Ainsana said päästjad elusana kätte need ohvrid, kes leiti paari tunni jooksul pärast 12-korruselise maja kokkuvarisemist.

Tööde lõpetamist aeglustasid sel nädalal veel raevukad vihmahood, mis ujutasid üle nii sündmuskoha kui ka hoone maa-aluse garaaži. Päästjad pidid tegevuse katkestama ja ootama, millal vesi uuesti välja pumbatakse.

Surfside'i linnapea Charles Burkett on lubanud, et kui päästetööd on läbi, inspekteerib linna insener katastroofipaika ja üritab tuvastada, miks kortermaja tol varahommikul ootamatult kokku varises.