"Paljud uksed jäävad avatuks vaktsineeritud inimestele, neile, kes on koroonaviiruse läbi põdenud, ja nendele, kellel on ette näidata värskelt negatiivne testitulemus – ehk kõigile neile, kes suudavad tõestada, et pole nakatunud," kirjeldas peaminister Kaja Kallas sotsiaalmeedias sügise perspektiivi. "Vaktsineerimine jääb jätkuvalt vabatahtlikuks, aga vaktsineeritud inimesed saavad eelised ning loodetavasti kõik mõistavad, et see on ühiskonna toimimise seisukohast hädavajalik."

Mart Helme (EKRE) ütleb, et valitsusjuht kasutab "stalinistlikke ja hitlerlikke meetodeid". Ta küsib, kas varsti hakatakse vaktsineerituid ja vaktsineerimata inimesi eristama rinnamärkidega.

Mis oleks alternatiiv, et inimesed sooviks kaitsepookimist? "Selgitustöö tegemine ja vaktsineerimise kerge kättesaadavus," ütleb ta. "Vaktsiinivastasus pole üleüldine trend. Aga inimesed ei taha katsejänesed olla. [Vaktsineerimine] ei tohiks olla kindlasti sunniviisiline ning ei tohi diskrimineerida neid, kes pole vaktsineeritud."

Endine peaminister Andrus Ansip ütles hiljuti meedias omakorda, et vaktsineerimisvastased istugu üldse kodus. "Kaja Kallas ja Andrus Ansip tegelevad kommunistliku lõhestustegevusega," hindab Helme. "Aga mis nende käest tahta... Nad polegi võimelised teistmoodi mõtlema."

Helme ei usu, et valitsuse suur siht 70 protsenti täisealistest vaktsineeritud sügiseks täitub. "Ei saavuta nad midagi. Kui üldse, toob see valitsus ainult häda ja viletsust rohepöörde ja oma muude hullude ideedega."

Ta toonitab, et tuleb lihtsalt inimestega rääkida ning rakendada paremini ka meie meditsiinivõrgustikku. "Sellega, et lüüakse kellelegi pitsat otsaette sina oled täisväärtuslik, sina mitte ühiskond ei toimi."