Isegi tabloid Aftonbladet, millest võiks konservatiivsematest päevalehtedest enam oodata salapärale orienteeritust, kajastab Estonia uuringuid väga vaoshoitult. Pealkirjas märgitakse, et Estonia lebab seniarvatust kivisemal põhjal ja see info on toodud ka uudise pealkirja. Vöörirampi puutuv on uudise viimases lõigus. “Vööriramp on vildakil, kuid põhimõtteliselt täiesti maas, võrreldes sellega, et Jutta rabe ja JAICi uuringu ajal oli see 60 sentimeetrit lahti. See pole täiesti lahti, kuid ripub ühte kinnitust pidi küljele. Autodekile on sissepääs,” sõnas Rolf Sörman, kes esindab laevas Rootsi poolelt laevaõnnetuses hukkunute lähedasi.

Ka uudisteagentuur TT tõstab Estonia uuringute eilsetest avastustest esile hoopis selle, et Estonia lebab seniarvatud pehme pinnase asemel kivisel pinnal.

“Laeva läheduses on kive ja kõva merepõhi. Kas seda saab seostada laeva vigastustega, ei ole veel selge,” sõnas uuringut juhtiv Jonas Bäckstrand TT-le. Ka TT märgib, et vööriramp on ühest kinnitusest lahti ja pääs autodekile avatud.