Koos ISIS-e lüüasaamisega Iraagis ja Süürias on vähenenud ka Euroopat ähvardav terrorioht. Pärast 2016. aastat läks järsult langusesse nii EL-is toimunud terrorirünnakute hulk kui nende ohvrite arv. Mullu oktoobris traumeeris Nice´i siiski uus rünnak, kus islamiterrorist pussitas kirikus surnuks kolm inimest.

AFP teatel saab Nice´is endiselt psühhiaatrilist abi umbes 300 rünnakut pealt näinud last. “Meil on endiselt patsiente, kes näevad rünnakust regulaarselt õudusunenägusid,” ütles
psühhiaater Florence Askenazy. “Peamiselt on need algkooliõpilased, kes nägid purustatud jäsemeid ja muid kohutavaid asju.”

Valitsus on maksnud ohvrite lähedastele, vigastatutele ja psühholoogiliselt traumeeritud tunnistajatele kokku 83 miljonit eurot, mis jaguneb umbes 2000 inimese vahel. Veel umbes 400 inimesele on lõplik hüvitis välja arvutamata, kuna nende tervis pole endiselt täielikult paranenud.

Nice´i rünnaku korraldaja Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kohtu alla ei läinud, kuna ta hukkus kohapeal Prantsuse politseinike kuulidest. Ohvrite pahameeleks pole kohus tema väidetavate kaasosaliste üle siiani toimunud ja peaks algama alles 2022. aasta novembris.

France 24 teatel on ohvrid rahulolematud ka viivitustega juurdluses, mis peab välja selgitama, kas valitsus oleks pidanud rünnakuks paremini valmis olema. Terroristil õnnestus autoga promenaadile pääseda suhteliselt lihtsalt, ehkki ISIS-e varasemate rünnakute tõttu oli riigis välja kuulutatud kõrgeima tasemega terroriohu häire.