Viimane olla plaanitud kui positiivne sõnum vennasrahvale, kuid ukrainlastele mõjub see pigem nende enda omanäolise kultuuri ja ajaloo vähendamisena.

Ideed, et Ukraina rahvas on midagi Vene rahvast eraldiseisvat, nimetab Vene riigipea üleeile avaldatud ja palju kõmu tekitanud 5000-sõnalises arvamusloos hoopis Poola sajanditepikkuse propaganda viljaks, mainides muuhulgas, et Ukraina suveräänsus saab toimida vaid liidus Venemaaga.

Zelenskõi sõnas, et tal ei ole Putini artikli analüüsimiseks isegi piisavalt aega, kuid on näha, et sellega on kahtlemata väga palju vaeva näinud. “Olen kade, et nii suure võimuhaardega presidendil jätkub nii detailse kirjatöö jaoks aega,” vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Kreml avaldas kõnealuse artikli järgmisel päeval ka ukraina keeles.

Vaatamata sellele, et Putini väitel on kaks rahvast justkui üks, ei olnud Ukraina presidendi hinnangul tegu üldse mitte vennalik.

“Rohkem nagu Kain ja Aabel,” lisas ta. Selgituseks: Kain ja Aabel on Piiblist pärit vennad ja vihahoo käigus tapab Kain Aabeli julmalt ära.

Zelenskõi sõnul oleks Putin võinud seda aega hoopis näost näkku kohtumiseks kasutada, sest presidendi sõnul ei ole ta siiani Ukraina liidriga vestlemiseks aega leidnud.

"Arutluse alla oleks vaja võtta nii Ida-Ukraina kui ka Krimmi teemad, kuid nüüd on selge, miks Putinil aega ei ole," naljatles Ukraina riigipea.