81-aastane naine asus esmaspäeval 11.15 paiku Valuoja puiesteel ülekäigurada ületama. Esialgsetel andmetel bussijuht teda ei märganud.


"Samal ülekäigurajal on ka varem sarnaseid õnnetusi aset leidnud, kus ülekäigurajale lähenevale sõidukijuhile jääb teeületaja märkamatuks. Mitte vaid selle, aga kõigi ülekäiguradade juures tuleb olla ütlemata tähelepanelik ja veenduda, et keegi ei ole teeületust ootamas või teed juba ei ületa," märgib PPA pressiesindaja Kerly Virk.

Murekohaks on teeületuskoht olnud aastaid. Kerides ajalindi 2016. aasta kevadesse, leiab näiteks juhtumi, kus 30ndates naine sõitis oma Mazdaga samas kohas otsa teed ületanud 74-aastasele mehele.

Virk nendib, et kui taolised õnnetused ühes konkreetses kohas korduma hakkavad, on arutluskohaks, kuidas liikluskorralduslike vahenditega saaks olukorda parandada.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ütleb, et linnavalitsus teab, et see on probleemne ülekäigurada, kuid vaatab ristmikku kui tervikut.

"Ainult ühe ülekäiguraja nihutamine ei anna soovitud tulemust," selgitab ta. "Veel sel aastal on plaanis tellida projekt Valuoja puiestee ja Jakobsoni tänava ristmiku projekteerimiseks, millega saaks lahendada kitsaskohad."